COV Zaanstreek gaat Zuid-Amerikaans

COV Zaanstreek speelt op 10 december een Zuid-Amerikaans (Argentijns) programma. Met medewerking van vocale solisten en een internationaal muziekensemble staan twee Zuid-Amerikaanse missen op  het programma: de Misa Criolla van Ariel Ramírez en de Misa Tango van Martín Palmeri. Beide missen worden afgewisseld met twee bekende werken van Astor Piazzolla: Oblivión en Ave Maria.

De Misa Criolla is het bekendste werk van de Argentijnse componist Ariel Ramírez. In deze originele uitvoering zit niet alleen volkstaal, maar ook volksmuziek en is daarmee een echte Creoolse mis. In dit werk worden o.a. instrumenten uit het Andesgebergte gebruikt, zoals de charango (kleine gitaar) en de bombo (trom).

In de Misa Tango van Martín Palmeri zijn elementen van een traditionele Latijnse mis vermengd met het hart en de ziel van de Argentijnse tango. Dit werk zit vol emoties, passie, pijn en een overweldigende energie. De bandoneon speelt een meeslepende rol.

Koor en musici zien uit naar deze bijzondere Argentijnse muziek, die zelden in de Zaanstreek wordt uitgevoerd. Het geheel staat onder leiding van Michel Poels die ook verscheidene arrangementen voor dit concert heeft geschreven.

Met medewerking van
Itzel Medecigo (sopraan)
Jan-Willen Schaafsma (tenor)
Jacqueline Edeling (bandoneon)
Wilma Broere (piano)
Muziekensemble olv Michel Poels

Tickets zijn verkrijgbaar via de volgende link: tickets

Details
 • Startdatum
  10/12/2023 14:00
 • Einddatum
  10/12/2023 15:30
Details
 • Startdatum
  10/12/2023 14:00
 • Einddatum
  10/12/2023 15:30