Marjolijn van Kooten – Hoe vind je het zelf gaan? -> tickets

Marjolijn van Kooten speelt psychiatrisch cabaret. In haar voorstelling ‘Hoe vind je het zelf gaan?’ vertelt ze over haar psychische problemen en hoe ze hiermee heeft leren omgaan. Met veel humor en met mooie liedjes maakt ze er een indringende voorstelling van. Zaterdag 4 februari speelt ze in de Bullekerk.

Wegens aanhoudend psychisch herstel komt Marjolijn eindelijk toe aan problemen die níet in de DSM-5 staan. Bijvoorbeeld: hoe verbind je je écht met anderen? Hoe accepteer je jezelf, ondanks je chagrijn, overgewicht, besluiteloosheid, geklaag en verwrongen zelfbeeld? Moet communicatie altijd geweldloos verlopen? Hoe dun is de grens tussen assertiviteit en agressiviteit? Durf je je psycholoog tegen te spreken, de mindfulnesstrainer met rozijnen te bekogelen en tips van bezorgde leidinggevenden te negeren? Of gaan we gewoon doen wat de wereld van ons lijkt te verwachten?

Eén ding móet: humor. Het liefst een beetje zwarte. Samen met mooie liedjes.

Tekst en spel: Marjolijn van Kooten
Pianist: Rob Stoop
Regie en bijdrage liedteksten: George Groot
Fotograaf: Benning & Gladkova
Artwork: Buro Rust

Het publiek over Van Kooten:
“Vreselijk gelachen… dit is beter dan therapie!”
“Heel veel herkenbaarheid en veel gelachen”
“Het is goed dat er op deze wijze mogelijk meer begrip ontstaat voor mensen met een overactief hoofd”

Marjolijn van Kooten komt uit Zaandam. Ze werkte enige tijd bij het RIBW in Zaandam en schreef haar boek ‘Schijtluis’ (2018) over haar psychische problemen en hoe ze daar bovenop kwam.

Tickets 18,50 (plus 1,50 reserveringskosten)

Details
 • Startdatum
  04/02/2023 20:00
 • Einddatum
  04/02/2023 21:30
Details
 • Startdatum
  04/02/2023 20:00
 • Einddatum
  04/02/2023 21:30