Oeral Kozakkenkoor AFGELAST

Het Oeral Kozakkenkoor zingt op vrijdag 8 mei religieuze liederen uit de Russisch-Orthodoxe liturgie en folkloristische liederen uit het oude Rusland. Het koor geniet in binnen- en buitenland een grote bekendheid, heeft verschillende radio- en televisieoptredens verzorgd en staat onder leiding van de bekende televisiepresentator, musicoloog en pianist Gregor Bak, die reeds 25 jaar als dirigent aan het koor verbonden is.

Het Oeral Kozakkenkoor is de voortzetting van het koor van het Russische Oeral Kozakkenregiment, dat tot 1917 actief was en in 1924 in Parijs werd heropgericht. In 1974 is het koor in Nederland voortgezet. Het koor bestaat in Europa dus al meer dan 90 jaar, waarvan ruim 40 jaar in Nederland.

Onder bekwame leiding heeft het Oeral Kozakkenkoor zich ontwikkeld tot een koor van het hoogste niveau. De zangers zijn in staat fluisterzacht en toch volkomen dragend te zingen. Ook kunnen zij grote zangkracht ontwikkelen zonder dat daarbij ook maar de minste verruwing ontstaat.

De zangers komen uit Den Haag en wijde omgeving. Tijdens werktijd zijn ze politieagent, bakker, accountant, slager, buschauffeur, salesmanager of automonteur. Maar éénmaal per week tijdens repetities en natuurlijk bij de optredens transformeren ze in stoere kozakken die de mooiste liederen uit het Oude Rusland zingen, met prachtige solo’s van tenoren en baritons.

Het koor was op 8 december 2019 te zien in het televisieprogramma Podium Witteman, en was te horen in twee afleveringen van de Amerikaanse Netflix-serie Fargo.

Kaarten a € 22,= te verkrijgen via www.zingenenzo.com

Meer informatie
  • Begint om
    08/05/2020 20:00