World Living Statues Festival

Vorig jaar waren in Zaandam ook al heel veel Living Statues te zien, maar zondag 2 juli vindt in Zaandam voor de eerste keer het Nederlands Kampioenschap Living Statues voor professionals plaats. Jong en oud zal zich vergapen aan de prachtige creaties door het centrum van de stad.

Een Living Statue betekent vertaald naar het Nederlands levend standbeeld. Levend omdat het uitgevoerd wordt door een mens, een standbeeld omdat de kunst van stilstaan centraal staat. Een Living Statue speelt met het gegeven ‘levend’ versus ‘niet levend’ om het publiek in verwarring, dan wel bewondering te brengen. Een beweging is toegestaan als een kort levend moment dat bewust gekozen is als onderdeel van de act.

Een beeld kan bestaan uit één of meerdere figuren. De acterende kunstenaars vormen de essentiële kern van hun beeld. Attributen en entourage kunnen een noodzakelijke aanvulling zijn.

Kids Statues
De mooiste Kids Statues zijn ook op de route te bewonderen. De kinderen zetten hun beste beentje voor en het levert altijd hartverwarmende plaatjes op.

Het programma
Op zondag 2 juli zal tussen 13.00 uur en 17.00 uur, op een duidelijk aangegeven parcours in het centrum, doorlopend de uitbeelding plaatsvinden. Een speciale cabrio bus vervoert de statues naar hun plek, een sensationeel en vrolijk beeld!

Prijsuitreiking om 17:30 uur
De prijsuitreiking vindt plaats bij de Bullekerk in Zaandam. Alle deelnemers zijn nog een keer samen te bewonderen tijdens een mooie parade, waarna de winnaars en de kersverse Nederlands Kampioen rond 18:00 uur bekend worden gemaakt.

De route
De looproute zal met pijlen worden aangegeven en voert door het centrum van Zaandam. Op diverse punten op het parcours kunt u deelnemers formulieren krijgen die tevens zullen fungeren als stembiljet voor het publiek. Deze stembiljetten dient u uiterlijk om 17.00 uur in de daarvoor opgestelde stembussen te deponeren

Zaandam: NK Living Statues
Zondag 2 juli 2022

Van 13.00 tot 17.00 uur

Details
 • Startdatum
  02/07/2023 13:00
 • Einddatum
  02/07/2023 17:00
Details
 • Startdatum
  02/07/2023 13:00
 • Einddatum
  02/07/2023 17:00