De Buurtcirkel

Buurtcirkel Zaandam
Sociaal Wijkteam West Oude Haven heeft zich aangesloten bij het project Buurtcirkels. Buurtcirkel Zaandam is gehuisvest in de Bullekerk en bestaat uit mensen met een ondersteuningsvraag die bij elkaar in de buurt wonen. Samen vormen zij een netwerk en helpen zij elkaar. De Buurtcirkel wordt ondersteund door een vrijwilliger en een professionele coach vanuit Odion. De coach volgt de groep vanaf de zijlijn en ondersteunt waar nodig.

Kwetsbare wijkbewoners krijgen de gelegenheid om gebruik te maken van elkaars kwaliteiten. De nadruk ligt niet meer op ondersteuning door professionals. Deelnemers vinden gezamenlijk oplossingen en doen hierbij een beroep op elkaars vaardigheden. Zo kunnen ‘kwetsbare’ mensen met hulp van elkaar en een vrijwilliger in de wijk wonen en zijn ze minder afhankelijk van professionele zorg en dienstverlening.

Doe mee en doe meer samen
Je woont op jezelf of wilt op jezelf wonen, maar je kent niet veel mensen in jouw buurt. Je voelt je misschien wel eens eenzaam en het lijkt je leuk om af en toe wat te gaan doen met anderen. Je wilt ook graag iets betekenen voor iemand anders en zelf kun je ook wel wat hulp gebruiken.

In een Buurtcirkel ben je er voor elkaar, want iedereen is wel ergens goed in. Samen naar de tandarts, boodschappen doen, een administratieve klus, of iets in huis, het zijn soms de kleine dingen waar je elkaar mee kunt helpen. Of misschien wil je graag naar een concert in de Bullekerk of samen een uitsmijter eten bij de Uitsmijterij maar durf je niet alleen of kun je het niet betalen. De Buurtcirkel helpt jou daarbij en draagt bij aan jouw ontwikkeling omdat je bijvoorbeeld leert om hulp te vragen, zelfvertrouwen krijgt, een netwerk opbouwt en zelfstandiger wordt. Je hoeft het niet alleen te doen. Jouw Buurtcirkelnetwerk, een vrijwilliger en een professionele coach helpen jou hierbij.

Wil je meer informatie? Kijk dan op buurtcirkel.nl of stel je vraag bij het Sociaal Wijkteam.

Bullekerk toren

Kaartverkoop nieuwe seizoen Bullekerk gestart

Weer veel mooie concerten met tributes , intieme luisterconcerten, koormiddagen en dansavonden.