Britta Maria – Aznavour Mon Amour

Een ode aan de muziek en het leven van Charles Aznavour

In de huidige tijd, waarin veel schoonheid het onderspit moet delven, zoeken mensen uit alle uithoeken van de wereld troost, troost in muziek. Britta Maria, Maurits Fondse en Oleg Fateev bezingen de muziek en het leven van Charles Aznavour: de man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige liedjes en stem. Hij schreef o.a. ook liedjes voor Edith Piaf, zijn volharding en zijn uiteindelijke triomf.

Britta Maria, Maurits Fondse en Oleg Fateev brengen zijn prachtige chansons en vertellen over zijn leven en zijn strijd om zanger te worden. Een voorstelling over de liefde in al haar facetten, de hoop, maar ook over de pijn en de teleurstelling, met klassiekers als ‘La Bohème’, ‘Hier Encore’, ‘Etre’, ‘She’, ‘Comme ils disent’ en ‘Les Comédiens’. Een voorstelling waarin het Franse en het Nederlandse lied elkaar ontmoeten met de onvergetelijke chansons van Aznavour, Brel en Gainsbourg, maar ook liedjes van Toon Hermans, Herman van Veen en Jenny Arean.

NRC****: ‘Sterk Trio, fantastische CD!’ (Jacques Klöters)
NH Dagblad: ‘Drie muzikanten van de buitencategorie zorgden voor een betoverende avond’
Frits Spits: ‘Buitengewoon Fraai’

Met: