De Maatschappij presenteert West End Bigband met gasten

De spetterende 18-koppige West End Bigband o.l.v. de van oorsprong Zaanse trompettist Gerard Kleijn presenteert een concert met als centrale gast de meestersaxofonist met eveneens Zaanse roots Benjamin Herman. Benjamin speelt hoogtepunten uit zijn oeuvre in combo en bigbandbezetting. Verder speelt hij samen met jonge getalenteerde Fluxus leerlingen, Nol Sicking (zij speelden samen in Lafitte en Benjamin begon in zijn workshops) en zal  hij vertellen over hoe hij zelf is begonnen.

De Bullekerk wordt deze avond omgetoverd  in een echte New Yorkse Jazzclub met repertoire van onder andere Benjamin Herman, Caro Emerald, Amy Whinehouse, Jan Akkerman, Duke Ellington en nog veel meer.

De FluXus-Jazzkids-concerten zijn inmiddels ook met veel succes te horen geweest op Royal Jazz en afgelopen jaar op het Zaanse festival Jazz in de Winkel en in het Zaantheater.

West End Bigband olv Gerard Kleijn
speciale gast Benjamin Herman – altsaxofoon