Illia Fialko – pianorecital

Pianist Illia Fialko geeft een pianorecital in de Bullekerk. Dit bijzondere talent gooide op jonge leeftijd al hoge ogen in binnen- en buitenland en was onlangs te zien bij Podium Witteman. In de Bullekerk speelt hij werken van Bach, Beethoven, Ravel en Schumann.

Fialko werd in 2000 geboren in een muzikale familie in de Oekraïne. Tussen 2007 en 2018 volgde hij zijn opleiding aan de Lysenko Academie in Kiev. Als jonge leerling – hij was toen nog geen 18 –  ontving hij verschillende laureaten tijdens internationale competities en begon hij al met optredens in binnen- en buitenland.

Tijdens het International Kamermuziek Festival, georganiseerd door Anna Fedorova in Ede, en na verschillende concerten en masterclasses in Nederland besloot hij in 2018 om in Nederland verder te gaan studeren. Inmiddels studeert hij bij de bekende pianist Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam.

Programma:
Franse Suite van Bach in G
Sonate No. 6 in F  van Beethoven
Sonatine van Ravel
PAUZE
Carnaval Op. 9 van Schumann.

Bekijk hier de uitzending terug van Podium Witteman:

23/05/2021 16:00
    23/05/2021 13:00