Joelle Charan – in Concert

Joelle Charan is geboren en getogen in Amsterdam. Ze vindt kracht in de gemixte erfenis en religies van haar katholieke moeder en hindoestaanse vader.

Sinds de release van haar debuut-EP Silhouette in 2018 staat Joelle regelmatig op de bühne en geven radio, televisie en pers uit heel Nederland haar aandacht. Highlights zijn o.a. optredens in Het Concertgebouw Amsterdam voor de Uitmarkt 2019, op de nationale radio en voor de Uitmarkt 2020. Nu keert ze terug met haar gloednieuwe EP Ashira. In het Verenigd Koninkrijk worden haar debuutsingles, Man In A Town Car en I Believe In You, lovend ontvangen door Britse radio en pers.

Joelle besloot na haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam naar New York te verhuizen om zich verder te verdiepen in songwriting. Met een genereuze beurs geschonken door het prestigieuze Prins Bernhard Cultuurfonds, studeerde zij aan de New School for Jazz and Contemporary Music op Manhattan. Ze vond inspiratie in alle hoeken van de stad en keerde terug van haar jaar in New York met een koffer vol mooie liedjes.

Joelle schrijft liedjes met een sterk verhalend karakter. Ze neemt haar luisteraar mee in beeldende verhalen geïnspireerd door haar Indiase grootouders en avonturen in New York. Muzikale inspiratie vindt ze bij artiesten als Laura Mvula, Daniel Lanois and Lizz Wright. Klassieke Indiase elementen klinken door in haar dromerige popsongs en creëren een sound die zowel meeslepend is als vol verrassingen.

Line-up:
Joelle Charan: leadzang en toetsen
José Santibáñez: basgitaar en achtergrondzang
Floris van Elderen: drums en percussie

Foto: Rommen | Bravenboer Fotografie

Meer informatie
  • Begint om
    10/04/2021 20:00
  • Deur open
    10/04/2021 19:00