Tess Merlot – Franse chansons

Vlak vóór 14 juli, de Nationale Feestdag van Frankrijk, komt Tess Merlot naar de Bullekerk. Met haar vaste muziekvrienden accordeonist Tim Kerssies en gitarist Leon Sibum zingt ze Franse chansons met een onweerstaanbaar joie de vivre: ingetogen en mooi, maar ook robuust en grotesk.

De eerste keer dat Tess Merlot Jacques Brel hoorde sloeg de bliksem in. Sindsdien is de muziek niet meer gestopt: ze vormde de band Tess et les Moutons en honderden shows later draait elk optreden nog steeds om de essentie: de menselijke ziel naar de oppervlakte trekken zoals alleen het Franse levenslied dat kan. Met originals van Brel, Piaf en Aznavour en eigen werk.

Gemotiveerd om haar passie te delen en culturen samen te brengen bracht Tess in 2017 met les Moutons haar eerste EP ‘Chansons pour non-francophones’ uit. In 2019 zong ze haar eigen ‘Mon Paris’ in een bomvol Paradiso en in de eerste maanden van 2020 tourde ze met haar Moutons langs uitverkochte zalen het PAARD in Den Haag en TivoliVredenburg in Utrecht.

Accordeon – Tim Kerssies
Gitaar – Leon Sibum

Foto: Wouter Vellekoop

Meer informatie
  • Begint om
    11/07/2021 14:00
  • Deur open
    11/07/2021 13:00