Tim de Vries – viool

Tim de Vries (2000) komt uit Zaandam en speelt al sinds jonge leeftijd op grote en kleine podia in binnen- en buitenland. Hij geldt in zijn leeftijdsgroep als een van de meest getalenteerde violisten van Nederland. We zijn er trots op dat deze bijzonder getalenteerde violist  bij ons komt optreden. Hij speelt solowerken van Bach en Ysaye, Mozart Sonate voor viool en piano in Bes en de prachtige Schubert Sonate in a met pianist Ruud Luttikhuizen.

Tim begon op zevenjarige leeftijd met vioolspelen. Hij ontving al op jonge leeftijd belangrijke prijzen, zoals de 1e prijs op het Prinses Christina Concours Haarlem in 2015 en 2016 en de 2e prijs van de Stichting Jong Muziek Talent Nederland. Ook ontving hij  de aanmoedigingsprijs van de gemeente Zaanstad voor zijn bijdrage aan de cultuurontwikkeling in Zaanstad. Na zijn studie bij Ilya Grubert in het excellence program van het Conservatorium van Amsterdam verhuisde hij naar Wenen, om te studeren bij de wereldberoemde pedagoog Boris Kuschnir. Hij studeert nu bij Christian Altenburger aan de Universiteit voor Muziek en Uitvoerende Kunst Wenen.

Tim heeft prijzen gewonnen op vele concoursen, zowel nationaal als internationaal en is vaak in de media verschenen. Hij nam deel aan masterclasses met onder andere Simone Lamsma, Liviu Prunaru, Pavel Vernikov en Marc Danel. Ook heeft Tim een grote passie voor kamermuziek, zo werkte hij samen met onder meer leden uit het Koninklijk Concertgebouworkest en vele gerenommeerde musici internationaal.

Als solist heeft Tim werken van Tchaikovsky, Mendelssohn, Beethoven, Shostakovich, Bach, Lalo, Sarasate, Prokofiev, Vivaldi en Knigge met orkest vertolkt, in zalen zoals Het Concertgebouw Amsterdam, Tivoli Vredenburg en De Doelen Rotterdam. Tim speelde in onder andere Nederland, Duitsland, Italië, de VS, Canada, Oostenrijk en Zwitserland.

Tim speelt op een viool gebouwd door Lorenzo Storioni in Cremona uit het jaar 1793, hem ter beschikking gesteld door een particulier.

PROGRAMMA:

J.S. Bach Chaconne uit de tweede partita voor solo viool in d klein BWV 1004
F. Schubert sonate voor viool en piano in a klein D. 385
W.A. Mozart sonate voor viool en piano in Bes groot K.378
E. Ysaye Danse rustique uit sonate voor solo viool nr. 5 in G groot op. 27

Mmv Ruud Luttikhuizen (piano)

Meer informatie
  • Begint om
    09/07/2021 20:00
  • Deur open
    09/07/2021 19:00