Expositie Hella de Jonge

Fotografie Ronald Speijer

Toen op 13 maart 2020 alles dicht ging in verband met Corona besloot Hella de Jonge te gaan schilderen. Tot dan toe hield ze zich voornamelijk bezig met beeldhouwen, keramiek en het maken van decors en kostuums voor haar man Freek. Door Corona kwam haar leven in een ander daglicht te staan en besloot ze de penseel op te pakken.

Ze begon te schilderen, over de impact die de Coronacrisis heeft op het culturele leven, maar gaandeweg ook steeds meer over haar eigen leven. Over de impact van de Tweede Wereldoorlog op haar jeugd, over haar relatie met haar familie, en ook over haar eigen gezin met haar kinderen en kleinkinderen. Het resultaat is verbluffend: meer dan 25 schilderijen, gemaakt van olie- en acrylverf op canvas, die een diepe indruk achterlaten.

Openingstijden:
De expositie is vanaf 12 september te zien in de Bullekerk. Bezichtiging gratis op dinsdag van 10.00 tot 14.00 uur, op vrijdag, zaterdag en zondag van 15.00 tot 18.00 uur en op afspraak via info@bullekerk.nl.

Meer informatie over de expositie en het werk van Hella de Jonge via www.helladejonge.nl .

Fotografie Claudia Otten

coronatoegangsbewijs

Coronatoegangsbewijs verplicht

Met ingang van 25 september is een Coronatoegangsbewijs bij al onze activiteiten verplicht.