Exposities

REMBRANDT EXPOSITIE – 6 t/m 28 augustus 2022

Van 6 t/m 28 augustus 2022 was een tentoonstelling te zien met replica’s van de schilderijen van Rembrandt van Rijn – de grootste en meest toonaangevende Hollandse meester uit de Gouden Eeuw. Maar liefst 200 reproducties waren bijna de hele maand augustus te zien, zoals de Nachtwacht, het Joodse bruidje en de Vaandeldrager. Een grootse expositie waarin elke periode in Rembrandts leven en werk wordt beschreven en tot leven gebracht aan de hand van de reproducties van de schilderijen.

Rembrandt en de Bullekerk
Bijzonder aan de Rembrandt-expositie in de Bullekerk is dat er een relatie werd gelegd tussen het leven van Rembrandt en de bouw van de Bullekerk. In 1637 schilderde Rembrandt een van zijn vele zelfportretten. In dat jaar werd ook de eerste steen gelegd voor de bouw van de Bullekerk. Het succes van Rembrandt als een van de grootste Hollandse meesters valt dus samen met het begin van de opkomst van West Saenredam, waarvan de Bullekerk een icoon is. In de Bullekerk kijken naar het werk van Rembrandt is dus als een reis 380 jaar terug in de tijd.

Rembrandt en de Zaanse molens
In de expositie vestigden wij ook de aandacht op het belang van de Zaanse molens. Hoewel Rembrandt zelf nooit in Zaandam geweest is was de verf (pigment en lijnzaadolie) en het papier dat in de 17e eeuw gemaakt werd in de Zaanse molens van groot belang geweest voor de Nederlandse schilderkunst en dus ook voor Rembrandt.

Openingstijden
De Rembrandt-tentoonstelling was van 6 t/m 28 augustus te zien en geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Tickets kostten € 10 (kinderen tot 12 jaar gratis) en waren verkrijgbaar via de volgende link: https://bullekerk.nl/agenda/rembrandt/

VriMiBo

Vrijdagmiddagborrel

Elke vrijdagmiddag is er een gezellige VriMiBo in de “Taverne By Niels”.