Open Monumentendag 2020

Ook dit jaar doet de gemeente Zaanstad weer mee aan de Open Monumentendag. Op 12 en 13 september kunt u diverse monumenten in Zaanstad bezoeken. Het comité van Zaanstad heeft het thema van dit jaar, Leermomenten, benoemd tot een lokale variant: ‘Laet je (n)iets waismake!’ Want van ieder momument valt wel iets te leren. Ook de Bullekerk doet mee aan de Open Monumentendag.

Ondanks corona gaat de Open Monumentendag door. Op de website www.openmonumentendag.nl kunt u uw eigen programma van diverse open monumenten en activiteiten samenstellen.

Historisch Zaanstad
Zaanstad is een historisch gegroeide streek, waarbinnen het erfgoed een belangrijke identiteitsdrager is. De gemeente Zaanstad kent erfgoed in de vorm van archeologie en beschermde monumenten als rijksmonumenten, provinciale monumenten en gemeentelijke monumenten. Deze zijn onmisbaar voor de streek en voor de identiteit van Zaanstad met zijn Zaankanters.

Op bovenstaande kaart staan Zaanse deelnemers aan de Open Monumentendag.  Check de website www.openmonumentendag.nl voor een actueel overzicht van de open monumenten en activiteiten.

RUBEN HOEKE & EDGAR KOELEMEIJER #unlocked in Bullekerk Zaandam

Samenwerking Bullekerk en Podium de Flux

Podium de Flux en de Bullekerk gaan samenwerken. Een welkome aanvulling op ons aanbod.