Saense School voor beeldende kunst

Marijke Habernickel is met haar Saense School voor Beeldende Kunst een van de gebruikers van het Cultureel Centrum. Zij is met haar school elke week in de Bullekerk aanwezig.

Marijke Habernickel is haar artistieke carrière onverwachts begonnen. Na haar doctoraal examen Sociale Pedagogiek werkte ze met veel enthousiasme en succes als bestuurder in de gezondheidszorg. Op basis van deze opgebouwde kennis en ervaring heeft zij een eigen leermethode ontwikkeld: “de 5 beeldelementen in beeld“. Deze leermethode is opgebouwd uit vijf modules, waarin een basis wordt gelegd hoe je een krachtig beeld kan maken, hoe je kunt spelen met kleur, licht en donker en hoe je een mooie compositie kunt maken.

Een veelvoud van technieken komen in deze leermethode aan bod. Hierin wordt aandacht besteed aan schilderen zoals de oude meesters, de impressionisten en de COBRA-groep dat deden. Van klassiek tot abstract.

Op 7 september 2020 starten de lessen weer. Er wordt lesgegeven op:
Maandagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur
Maandagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur
Maandagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur
Dinsdagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur

Certificaat uitreiking van de Saense School voor Beeldende Kunst op 14 mei 2021 om 16.00 uur tot 18.00 uur.

Aanmelden kan via info@saenseschool.nl of 06-16807659 (Marijke Habernickel).

Pinksterzaan

Op 3e Pinksterdag is er een programma met muziek, interviews, verhalen, soldaten en filmpjes, met live uitzending vanuit de Bullekerk.