Vereniging Historisch Zaandam

De Vereniging Historisch Zaandam is een van de gebruikers van het Cultureel Centrum. Er worden bijeenkomsten en boekenmarkten georganiseerd en iedere dinsdagochtend is er een inloopuur waar bezoekers de bibliotheek van de Vereniging mogen raadplegen.

De Vereniging wil met haar activiteiten een bijdrage leveren aan het behoud, herstel en gebruik van historisch erfgoed van Zaandam. Doel van de vereniging is het bevorderen van kennis over het verleden, en het in stand houden van de belangstelling en de waardering voor historisch Zaandam. De Vereniging wil met haar activiteiten het historisch bewustzijn bevorderen en contacten tussen (groepen van) inwoners van Zaandam stimuleren. De Vereniging levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de gemeenschapszin van inwoners van Zaandam.

De Vereniging heeft een boekencollectie van meer dan 600 boeken over Zaandam en de Zaanstreek. Tijdens Monumentendag in september zal er weer een boekenmarkt gehouden worden waar liefhebbers boeken kunnen kopen uit het archief van de Vereniging.

Bullekerk toren

Kaartverkoop nieuwe seizoen Bullekerk gestart

Weer veel mooie concerten met tributes , intieme luisterconcerten, koormiddagen en dansavonden.