ZaanPride Out, Loud & Proud

Van 3 t/m 11 juni vindt de 3e ZaanPride plaats met tientallen activiteiten. Out Loud & Proud omdat iedereen het recht heeft om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. ZaanPride is een pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie voor iedereen in de Zaanstreek. Wij willen laten zien dat Zaanstad een tolerante stad is die iedereen omarmt. Na twee jaar met beperkende maatregelen gaan we los met een ZaanPride inclusief Zaanse Regenboogparade en feesten in de stad. Het hoogtepunt van ZaanPride is op zaterdag 11 juni met de Zaanse Regenboogparade door het centrum van Zaandam, met aansluitend festiviteiten in de Bullekerk.

Programma
Tijdens de Zaanse Regenboogweek zijn er tientallen activiteiten en events.  Zoals een unieke expositie bij Kunstuitleen en Galerie Art Zaanstad over de beeldtaal van Dolly Bellefleur en het optreden van deze bekende travestiet in de Bullekerk. Een Queer Pub Quiz en Disco in Café het Pand en Queer picknick bij BIND op het Hembrugterrein. Het Zero Flags project in de Bieb Zaanstad waar we aftellen naar een wereld zonder landen waar homoseksualiteit verboden is. ZaanPride in Lego bij HET aan de Westzijde en een Kings & Queens workshop in het Zaans Museum. Een speciaal filmprogramma in filmtheater De Fabriek en verschillende activiteiten in de zorgcentra Evean en Zorgcirkel. Verschillende Regenboogterrassen met Zaans speciaal voor de gelegenheid gebrouwen Pride bier door brouwerij HOOP in Zaandijk.

Alle uitgebreide programma-informatie met locatie en tijden is te vinden op de website van ZaanPride.nl.

Vlag mee met ZaanPride
We nodigen iedereen uit de Zaanse LHBTIQ+-community te supporten door deze week de regenboogvlag uit te hangen. Er is hiervoor een speciale Zaanse Regenboog support vlag te verkrijgen à 15 euro bij Party Corner, Westzijde 1, Zaandam.

Bullekerk toren

Kaartverkoop nieuwe seizoen Bullekerk gestart

Weer veel mooie concerten met tributes , intieme luisterconcerten, koormiddagen en dansavonden.