Het Zaans Ontzet – Musicalproductie (zondagavond) (1e Pinksterdag)

FluXus Familievoorstelling (vanaf 10 jaar) 

Deze voorstelling is speciaal geschreven ter gelegenheid van 50 jaar Zaanstad en het herdenken van Het Zaans Ontzet dat in 2024 precies 450 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Eigentijds locatietheater over het heden en het verleden.

Laat je meenemen naar de Tachtigjarige oorlog en de strijd die in de zestiende eeuw werd geleverd tegen de Spanjolen. Ervaar hoe het is wanneer opeens niets meer hetzelfde is. Vriendschap, vertrouwen en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. Een oorlog zet alles op zijn kop en zet de verhoudingen op scherp. Iedereen moet keuzes maken. Sluit je je ogen en kies je doelbewust voor de vijand? Of ga je de strijd aan en kies je voor gerechtigheid? De Tachtigjarige Oorlog heeft op een ingrijpende manier zijn stempel gedrukt op de samenleving en is een tragedie die nooit vergeten mag worden.

Het Zaans Ontzet vertelt het verhaal over de jonge Lucas uit de 21e eeuw die na een val op zijn hoofd ontwaakt in het jaar 1574: de tijd van Het Zaans Ontzet. Het volk is totaal geschokt, wie is deze indringer? Gelukkig heeft hij bruikbare ideeën voor de strijd tegen de Spanjolen en besluit de vrouwelijke leider Engel om deze vreemdeling op te nemen in het Geuzenleger. Helaas kiest niet iedereen dezelfde kant en zien we de strijd tegen ongelijkheid en voor de vrijheid.

Met deze voorstelling willen we laten zien hoe dichtbij de oorlog nog altijd is en dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is.

Deze locatietheater voorstelling wordt gespeeld in en rondom de Bullekerk door jonge talentvolle spelers van de Musical Academy.  Een musical met zang, dans, prachtige kostuums en met begeleiding van livemuziek.

Laat je voorafgaand aan de voorstelling buiten onderdompelen door historische taferelen op het plein.

Plein-activiteiten starten om 19.00 uur
Aanvang voorstelling: 20.00 uur
Einde voorstelling: 21:30 uur

Tickets: € 15,00 (+ € 1,00 reserveringskosten)

Details
 • Startdatum
  19/05/2024 20:00
 • Einddatum
  19/05/2024 21:30
Details
 • Startdatum
  19/05/2024 20:00
 • Einddatum
  19/05/2024 21:30