Zaanse Bigband met Benjamin Herman en Gerard Kleijn -> tickets

Ter gelegenheid van ‘Zaanstad 50 jaar’ geeft de Zaanse Bigband een concert met bekende jazzmusici met Zaanse roots. Ook voor de Zaanse Bigband zélf is het een mooie gelegenheid om nog lang te herinneren. Het wordt een feestelijk concert met als solisten saxofonist Benjamin Herman en trompettist Gerard Kleijn.

Saxofonist Benjamin Herman is al dertig jaar een topper op de jazzpodia. Sinds de jaren ‘90 speelt hij over de hele wereld en bracht hij meer dan vijftig (!) albums uit met o.a. zijn New Cool Collective. Zijn eerste stappen in de jazz zette Benjamin bij Pete’s Bigband en Nol Sicking. Daarnaast maakt hij sinds 2011 radio-uitzendingen en podcasts voor NPO Soul en Jazz. De liveoptredens met Benjamin zijn altijd enerverend. De liefde voor de muziek en zijn enthousiaste podiumpersoonlijkheid maken de optredens tot een feestje.

Ook Gerard Kleijn (trompet & flugelhorn) maakte al een hele stapel cd’s als bandleider. Hij speelde over de hele wereld. Hij is o.a. actief met het Gerard Kleijn Trio en de Konrad Koselleck Bigband. Als dirigent leidt hij de Alkmaarse Bigband en de Westside Bigband. Hij was docent bij Fluxus en ook aan de conservatoria van Amsterdam, Damascus en Mexico City.

De Zaanse Bigband is ouder dan Zaanstad zelf, maar nog jong genoeg om spannende projecten te ontwikkelen. De Zaanse Bigband trad op met organist Elvis Sergo en ook met de jonge strijkersgroep van Fluxus/Sinfonietta. Een groot succes waren ook de beide recente optredens met altist Rolf Delfos in Haarlem en Zaandam.

Het belooft een enerverend concert te worden met een feestelijk tintje!

Tickets: € 10,00 (+ € 1,00 reserveringskosten)
Aan de deur: € 11,00

Details
 • Startdatum
  17/11/2024 15:00
 • Einddatum
  17/11/2024 17:00
Details
 • Startdatum
  17/11/2024 15:00
 • Einddatum
  17/11/2024 17:00